fredag 12 augusti 2011

Rädd


Igår kom jag hem sent och när jag skulle upp från tunnelbanan var rulltrappan trasig så jag fick gå 108 steg. Ja, ETTHUNDRAÅTTA steg! Och rulltrappor har ju dessutom lite högre steg än vanliga trappor. Det började helt okej, men efter 60 steg blev det jobbigt och när jag kom upp var jag så trött och flåsig att jag blev rädd.

Min kondition är så dålig. Och mina 25 överflödiga kilon gör inte det hela bättre.

Det här kan inte fortsätta, jag förkortar mitt liv genom min livsstil. Jag är 30 år, jag borde inte bli helt förstörd av en sådan trappa.

5 kommentarer:

  1. Man kan ha bra kondition trots +25kg extra ;-) Tror det är mer att trappstegen i en rulltrappa är lite konstiga som trycker lite extra flås ur en!

    För tillfället har jag själv noll kondition, den är helt borta efter jag bröt foten.. Så otroligt deprimerande att bli trött för inget ;(

    Men vänd på det och se det som att det här var sista gången du låter dig själv vara i så här dålig form? Positiva tankar gör livet mycket lättare, styrkekram!

    SvaraRadera
  2. Om konditionen är bra eller dålig med 25 extra kilon är väl en sak, men utan minsta tvekan är det en belastning för kroppen och innebär en ökad risk för diverse åkommor. Men likaväl som jag insåg att jag fick blodsmak i munnen av att försöka hänga på kollegans takt till tågstationen, så kan du låta denna insikt i trapporna bli det som motiverar dig. Inte lätt, det är det aldrig, men blir man skrämd på allvar så tenderar man faktiskt att ta saker och ting på allvar.

    SvaraRadera
  3. Vissa trappor är ju mycket jobbigare än andra men visst blir man rädd i bland över sin fysiska status men du vi är på rätt väg. Vi försöker förändra den. Heja dig!

    SvaraRadera
  4. Sv. Jaaaa.... Jag gör det....Väger mig i morgon...

    Tack för baksparken!

    Kram! :)

    SvaraRadera